sofies88

Alla inlägg under maj 2011

Av Sofie - 28 maj 2011 16:19

Nu var det ett tag sen jag skrev sist! Det är mycket som har hänt och orken har inte funnits där till att skriva nått..
Jag har varit nere i Ängelholm hos specialisterna och det var mer positivt än vad jag hade väntat i alla fall.. Det är inget bestämt om vad som kommer hända men det finns lite olika alternativ som nått av de kommer det nog bli..
Denna veckan har varit helt upp och nervänd vill jag lova. Började i måndags med att jag fyllde år och min mormor och jag hade en dag på stan först och främst men min värk var inte alls rolig så det orkade inte allt för mycket men det kändes som hon hade lite svårt att förstå att jag inte var 100 på något men jag fick vackert bita ihop och hänga med.. Sen på kvällen kom det familjen på fika och det var skönt när de åkte inget illa ment men min kropp sa stopp… Tisdagen blev det en lugn dag för att jag orkade inget annat…
Onsdagen var LÅNG… Började med att jag lyckades bada första gången på 6månade så kul det var och skönt blev det när det inte gjorde ont.. Sen hämtade jag dottern och det blev mys en stund sen kom min mormor och hennes man på fika en sväng. Började få jätte ont i min mage fast på vänstersidan och nervskadan sitter på höger… När dottern somnade och jag la ner henne i sin säng så kändes det som om något exploderade i magen på mig och jag föll ihop gubben hjälpte mig ut i soffan.. Sen vet jag inte mycket mer som hände nästa sekund kom ambulansen och hämtade mig och gubben låg efter det skall tydligen gått undan in till lasarettet vad han berättade själv mins jag inte mycket av färden till sjukhuset..  ont hade jag.. De gjorde ultraljud och tog prover på mig..  Allt var tydligen fint vilket är ju bra.. de fyllde mig med smärtstillande.. Sen blev jag inlagd på kirurgens akutrum KAVA. Det var inte alls kul att bli inlagd igen. Men vad ska man göra. Natten var lång och ensam sov inget första natten bara grät för jag fattade inte riktigt vad som hände. Men en sköterska fick förklara för mig vad som hade hänt. Torsdagen blev det mera smärtstillande undersökningar av läkare +bak jour samt en CT rönken. Sen försökte jag sova så mycket det bara gick man var ganska trött kan jag lova. Fredagen fick jag veta att rönken inte visa något och att de skickade hem mig fast med smärtlindring och att jag lovade att ta det lugnt.. DE trodde att jag hade fått en muskelsträckning i vänster ljumske och med tanken på att min kropp alltid känner av smärta kändes det så mycket värre än vad det kanske egentligen var och att huperventilera gör inte smärtan mindre.
Så jag och dottern tillbringade eftermiddagen hemma hos svärmor och hennes man.  Att bli bjuden på mat och så är aldrig fel..
Idag har familjen bara haft en rikligt lugn dag inte gjort för mycket.. Min kropp säger stopp på de mesta bitarna så det blir bara en massa mys som resten av denna helgen blir för min del i alla fall..
Hoppas at ni andra har haft en trevligare vecka än vad jag har haft i alla fall…

    

Av Sofie - 2 maj 2011 10:48

Redan måndag igen och veckan börjar jobbigt... Sitter och väntar på läkaren ang sjukskrivningen min gick ut i lördags och man. Blir bara sämre så hur skall man kunna få ett normalt liv nån gång och det händer så mycket... Vi får väl se det är läkaren som skall skriva intyget sen skall man godkännas sv försäkringskassan med det är ju tuffare för det tar ett tag innan det händer nått där med.. Imorgon väntar ett besök till Ängelholm mig.. Skall ner och träffa specialisterna kan lätt säga att det är tufft att orka med denna psykiska stess på vad som hände och att det ligger i någon annans händer hela tiden är jobbigt.. Jag vill att allt skall bli uppklarat så man kan känna någon lugn i kroppen.. Men varför det då börjar man kanske bli bra och det kan vara tufft.. Men men vänta är jobbig...........

Ovido - Quiz & Flashcards